• home
 • video
 • pas verschenen

  PSG dient een klacht in tegen UEFA omdat onderzoek heropend werd

  De steenrijke PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi, centraal op de foto.

  De steenrijke PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi, centraal op de foto.

  PSG heeft bij het Internationaal Sporttribunaal TAS een klacht ingediend tegen de Europese voetbalfederatie UEFA. De Franse club neemt het niet dat de UEFA het onderzoek naar het financiële beleid bij PSG heropend heeft.

  De UEFA opende in september 2017 een onderzoek naar de financiële handel en wandel bij PSG. Dat onderzoek kwam er na een zomer waarin PSG 222 miljoen euro neergeteld had voor Neymar. PSG weekte ook Kylian Mbappé los bij Monaco, een transfer waar uiteindelijk zo'n 180 miljoen euro mee gemoeid was.

   

  Die monsterbedragen deden de wenkbrauwen fronsen bij de UEFA, want volgens de Financial Fair Play (FFP) mag een club niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt uit voetbalgerelateerde inkomsten. Daarmee wil de UEFA voorkomen dat steenrijke eigenaars de transfermarkt verstroren door succes te kopen.

   

  Het onderzoek van de UEFA werd in juni afgesloten met de conclusie dat PSG de FFP-regels niet overtreden had in 2015, 2016 en 2017. Maar in september werd het onderzoek toch weer heropend, tot ongenoegen van PSG. De Franse club heeft nu een klacht ingediend bij het TAS.

   

  Afgelopen week lekte nog uit dat huidig FIFA-voorzitter Gianni Infantino in zijn periode bij de UEFA topclubs als PSG en Manchester City de hand boven het hoofd gehouden had. Uit documenten van Football Leaks zou blijken dat Infantino de FFP-regels omzeilde en manipuleerde en zo PSG en City hielp om een straf te ontlopen.

  Neymar en Kylian Mbappé

  Neymar en Kylian Mbappé