Joos en Mulder winden zich op over de Super League: "Dan gaat het helemaal mis"

  Jan Mulder grijpt voor zijn moment van de week naar de Football Leaks, een reeks van onthullingen over de schimmige wereld achter het topvoetbal. Hij hekelt niet alleen FIFA-voorzitter Infantino, maar is ook heel hard tegen het voorstel omtrent de Super League.

  "Uit de Football Leaks blijkt o.a. dat FIFA-voorzitter Infantino er persoonlijk voor zorgde dat de straffen voor PSG en Manchester City in de Financial Fair Play enorm gereduceerd werden. Terwijl Financial Fair Play net de enige houvast is om de gelijkheid in het spel te houden."

  "Infantino mengt er zich persoonlijk in omdat hij de sjeiks tevreden wil houden. Hij begint zich steeds meer te ontwikkelen als een slechtere versie van Sepp Blatter. Het gesjoemel houdt maar niet op."

  Infantino begint zich steeds meer te ontwikkelen als een slechtere versie van Sepp Blatter. Het gesjoemel houdt maar niet op.

  Jan Mulder

  Over de schande van de Super League

  Jan Mulder windt zich daarnaast ook behoorlijk op over het voorstel omtrent de Super League.  7 clubs waaronder Bayern München, Real Madrid en Barcelona zouden uit de Champions League willen stappen. Aangevuld met nog eens 9 gastploegen zou er zo een nieuwe supercompetitie van 16 ontstaan.

   

  Jan Mulder: "Dan gaat het helemaal mis.  Die financiën zouden gelijk moeten blijven."

   

  Filip Joos pikt erop in: "Dat is de schande. Ze laten de kloof tussen de clubs zo enorm groot worden. Rijk krijgt altijd maar meer.  En dan roepen de grootste clubs om een Super League, omdat het niet meer leuk is om tegen de kleinere clubs te spelen."

   

  "In hun League zou er ook plaats voor gastploegen zijn. Daar nodigen ze dan bijvoorbeeld AS Roma voor uit. Als je die al nodig hebt om aan 16 te geraken. Dan is er een kaalslag gebeurd door al de financiële doping", aldus Filip Joos.

  "Het gaat niet om Bayern-Real, maar om Bayern-Hannover"

  Mulder: "Bayern München wil bijvoorbeeld een aantal keer per seizoen tegen Real Madrid spelen. Terwijl ik vind dat het net om Bayern München tegen Hannover '96 gaat.  Voetbal leeft nu eenmaal van traditie. Supporters worden hier totaal genegeerd. Het gaat tegenwoordig om fans uit Shanghai en Tokio. Die markt."


  Joos: "Ik vind dat je moet zorgen dat ploegen als Valencia en Fiorentina kampioen kunnen worden. In het huidige systeem kunen die hoogstens zevende worden."


  "Leve Antwerp. Mooi dat het voor zo een ploeg opeens kan.", besluit Jan Mulder.

  Uw mening telt:

  Heeft u een uitgesproken mening over dit onderwerp? Deel ze met ons: https://chat.sporza.be/wat-denkt-u-van-een-super-league