• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Vormer? Ik was blij met zijn reactie"

  Ivan Leko.

  Club speelt morgen om 18.55u tegen Monaco.

  Club Brugge bekampt morgenavond Monaco in de Champions League. Het opvallende interview van aanvoerder Ruud Vormer kwam uiteraard aan bod op de persbabbel. "Dit is nog eens een signaal waarom Vormer belangrijk was, is en zal zijn voor ons."

  Over Vormer: "Ik ben blij, zo zie ik het graag"

  Ruud Vormer zat de voorbije twee competitiematchen op de bank. Zaterdagavond gaf hij na Genk-Club een eerlijk interview bij PlaySports. "De uitleg van de trainer? Daar heb ik geen begrip voor. Ik wil altijd spelen", vertelde de Nederlander.

   

  "Of ik verrast was door die reactie? Neen, ik was vooral blij", vertelde Ivan Leko vandaag. "Dat was de reactie van een speler die altijd wil spelen, een speler die een winnaar is. Ik ben blij, zo zie ik het graag. Als het anders zou zijn, dan zou het niet goed zijn. Ik houd ervan. Dit is nog eens een signaal waarom Vormer belangrijk was, is en zal zijn voor ons."

   

  Vormer liet verstaan dat een uitleg voor zijn bankzittersstatuut bij de trainer gevonden kon worden. Hallo Ivan Leko? "De beste spelers moeten spelen en de voorbije matchen dachten we dat onze basisploeg de beste ploeg was."

   

  "Het is normaal dat je een periode hebt waarin je vorm niet top is. Ik zie geen problemen. Als je niet top bent, dan moet je dat accepteren en moet je hard werken om zo snel mogelijk weer in de ploeg te komen."

   

  Het rendement van Vormer is flink afgenomen. Hoe kan dat verklaard worden? "Onze tegenstanders bereiden zich beter voor. Ze kennen het profiel van onze spelers en willen de sleutelspelers afstoppen. Dat is een logische uitleg."

  "We verdienen meer dan 1 op 9"

  Over naar de match van morgen. Club Brugge heeft eigenlijk een driepunter nodig om de derde plaats te mogen ambiëren. Is de druk dan groter dan enkele weken geleden in de heenmatch?

   

  "Het verschil is dat we nu nog 3 wedstrijden hebben, vorige keer hadden we er nog 4. We weten dat we een goed resultaat moeten halen. Dat is winnen. Als dat niet lukt, dan is dat een gelijkspel. Daar zit het verschil."

   

  "We zijn hier om ons voetbal te spelen. Ik heb vertrouwen in mijn team. We hebben al drie keer getoond dat we kunnen voetballen en dat we kansen afdwingen. We verdienen meer dan 1 op 9."