• home
 • video
 • pas verschenen

  Stadion Duitse derdeklasser staat in lichterlaaie

  Wildparkstadion

  Rond het veld ontstaat een zee van Bengaals vuur.

  Met een immense vuurzee hebben de supporters van Karlsruher SC afscheid genomen van hun geliefde Wildparkstadion. Over enkele jaren verrijst er een moderne voetbaltempel.

  Bengaals vuur rond het veld

  Zaterdagmiddag heeft de Duitse derdeklasser zijn laatste wedstrijd in het Wildparkstadion gespeeld. De arena uit 1955 zat afgeladen vol voor de wedstrijd tegen de Würzburger Kickers.

   

  Na de match zetten de bijna 25.000 supporters het stadion nog een keer in lichterlaaie. Rond het veld ontstond een zee van Bengaals vuur.

  Stoeltjes als souvenir

  Over enkele jaren moet er in Karlsruhe een nieuwe voetbaltempel voor 34.000 toeschouwers staan. De afbraak van het Wildparkstadion is vandaag begonnen. Gisteren konden de fans nog een zitje demonteren voor thuis.

   

  Als Karlsruher SC zijn nieuw stadion opent, hoopt het een of twee divisies hoger te spelen. Die kans bestaat. Na 14 speeldagen staat het team op een gedeelde 4e plaats in de 3e Bundesliga. De top 2 promoveert, de nummer 3 speelt barrages.

  Doelpunten voormalige spits Zulte Waregem

  Zaterdag nam Karlsruher SC afscheid van het Wildparkstadion met een 2-1-zege tegen Würzburg. Marvin Pourié maakte beide doelpunten voor de thuisploeg.

   

  Zijn naam doet misschien nog een belletje rinkelen. In 2014 voetbalde hij een half jaar voor Zulte Waregem. Met een doelpunt tegen AA Gent loodste Pourié het team naar de finale van de Beker van België.

   

  Pourié is niet de enige Belgische link met Karlsruher SC. Gunther Schepens verdedigde twee seizoenen de kleuren van de club uit het zuiden van Duitsland.