• home
 • video
 • pas verschenen

  Circus Pro League stelt voor: de zeehondendribbel, poortjes en de duikrol

  Bryan Heynen

  Bryan Heynen probeert de Braziliaan Kerlon te imiteren.

  Op de 14e speeldag van de Jupiler Pro League voeren de voetbalartiesten de ene circusact na de andere op. Kijk naar de beste optredens.

  De zeehondendribbel van Heynen

  In de topper Genk - Club Brugge (1-1) dolt Heynen met zijn tegenstander Nakamba. De middenvelder van Genk demonstreert de zeehondendribbel. Twee keer lukt het hem, net iets minder dan de Braziliaanse grootmeester Kerlon (scrol omlaag voor de video).

  De poortjes in Gent

  In Gent voeren twee Kortrijk-spelers een andere act op. Eerst poort Charisis Esiti, daarna doet Stojanovic hetzelfde met Dejaegere. Of ze er plezier aan beleefden, kunnen we u niet zeggen. Kortrijk verloor zaterdag met 3-1.

  De panenka van Limbombe

  Nog in Gent zet Limbombe een strafschop op met de wereldberoemde techniek van de Tsje­chi­sche voet­bal­ler Antonin Pa­nen­ka. "Dat wilde ik altijd al eens doen", grijnst de flankspeler, "maar normaal mag ik geen penalty trappen. Op training mis ik vaak."

  De duikrol van Fai

  In Standard - Antwerp (0-2) diept Collins Fai een oude techniek uit het hoogspringen op. Met een duikrol vermijdt de Standard-verdediger een stevige botsing met de reclameborden.

  De sliding van Vellios

  In Waasland-Beveren - Anderlecht (1-2) komt Vellios niet aan scoren toe. Ook zijn tackle mist doel. Saelemakers wipt net op tijd op, de cornervlag is er wel aan voor de moeite.