• home
 • video
 • pas verschenen

  Finn-klasse staat in Tokio 2020 voor het laatst op het programma

  Sébastien Godefroid in zijn Finn-boot.

  Over twee jaar zal tijdens de Spelen van Tokio nog een laatste keer in de Finn-klasse om olympische medailles gestreden worden. 

  De internationale World Sailing-federatie heeft tijdens een samenkomst in Florida beslist dat de Finn-discipline voor Parijs 2024 geschrapt wordt.

   

  Finn staat sinds 1952 op het olympische programma, maar moet over zes jaar, wanneer de topzeilers in Marseille om het eremetaal zeilen, baan ruimen voor twee nieuwe disciplines: kiteboard en offshore (gemengde tweemanskielboot).     

   

  België heeft een olympische traditie in de Finn-klasse. In 1996 won Sébastien Godefroid zilver in Atlanta. Hij werd zo de opvolger van André Nelis, die enkele decennia eerder in de Finn naar zilver (in 1956 in Melbourne) en brons (in 1960 in Rome) zeilde.