• home
 • video
 • pas verschenen

  Bölöni: "De Decker is geen T2, maar wel T1. Ik ben misschien T1 bis"

  De Decker en Bölöni.

  De Decker en Bölöni, de technische staf van Antwerp.

  Extra Time nodigde Wim De Decker uit, assistent-coach van nummer 3 Antwerp. Maar is De Decker nu T1 of T2? Hoofdcoach Laszlo Bölöni strooide met complimenten naar zijn assistent.

  Bölöni: "Wim brengt me veel rust bij"

  Laszlo Bölöni had veel lof over voor zijn assistent. "Men zegt gewoonlijk dat zij die op elkaar lijken, zich niet tot elkaar aangetrokken voelen", vertelde de Antwerpse coach aan Sporza. "Maar bij ons is er een goeie verstandhouding. Dat we op elkaar lijken is net een voordeel."

   

  "Wat Wim mij dan bijbrengt? Niets", grapte Bölöni. "Neen, heel veel. Het is vooral belangrijk dat hij me rust bijbrengt. Het is zeldzaam dat ik een medewerker vind die me zoveel rust brengt."

   

  Wim De Decker was voor de komst van Bölöni hoofdcoach bij Antwerp, maar is nu de handlanger van de Roemeen. "Je vergist je: Wim is geen T2, hij is T1 in de werking van onze club en in onze relatie. Dat zeg ik zonder hypocrisie. Wim is T1 bij Antwerp. Dat ik dan T2 ben? Misschien T1 bis."

  De Decker: "Stress? 1 op 1 is dat maal zoveel"

  "Of ze mij dan ook betalen als T1? Dat zal ik dan toch eens moeten nagaan", lachte Wim De Decker. "Laszlo en ik zijn heel verschillend op meerdere vlakken, zoals leeftijd en cultuur. Maar toch is er zo'n connectie, zo'n klik. Hij vertrouwt me. Hij betrekt me in alles."

   

  De Decker is dus de rustgevende factor. "Op de dag van de wedstrijd kan hij heel gestresseerd overkomen. Jullie zien dat, maar als je hem 1 op 1 hebt,  is dat nog eens maal zoveel. Dat charmeert hem ook. Hij heeft dat nodig. Hij zegt dat zelf ook. Als dat wegvalt, valt alles weg."

   

  "Ik ken niemand die een klik heeft met hem, behalve jij", merkte Jan Mulder op. "Dat beeld wordt ook door de media gecreëerd en dat wil hij ergens ook wel, want dat hoort mee in zijn verhaal. Maar hij is zeker een intelligente en aimabele man", antwoordde De Decker.

  Prik van Bölöni naar Standard, liefde voor Stromae

  Laszlo Bölöni ging zelf zijn zegje doen in La Tribune, de RTBF-tegenhanger van Extra Time. De Roemeen zette gisteren Standard een hak, de club waarmee hij in 2009 kampioen werd. En volgens de geruchtenmolen had Bölöni vorig jaar zelfs voor een tweede ambtstermijn bij de Luikenaars kunnen kiezen.

   

  "Er waren geruchten over een terugkeer naar Luik, maar dat moet je vergeten. Kijk, het bestuur van Standard wilde vorig jaar een jonge trainer en die hebben ze (met Ricardo Sa Pinto, red) gekregen. En ik wilde bestuurders die een club goed kunnen leiden en kunnen bouwen. We hebben allebei gekregen wat we wilden. Voila, dit is een kleine tackle", glimlachte Bölöni.

   

  De Roemeen had ook nog een uitsmijter in petto. "Ik heb een droom in België en dat heeft niets met voetbal te maken. Ik zou een show van Stromae willen meemaken, maar hij geeft er geen meer. Ik bewonder hem."