Dury boos op refs/VAR: "Onverantwoord, ik aanvaard dit niet"

ma 5 november 2018 08:59
Francky Dury in de clinch met de ref(s).

Francky Dury kan het niet meer aanzien. Na de 2-1-nederlaag op STVV haalde de coach van Zulte Waregem scherp uit naar de scheidsrechter(s) die zijn team benadeeld zouden hebben.

Zulte Waregem leek na doelpunten van Bongonda en Harbaoui te gaan rusten met een dubbele voorsprong, maar dat was buiten de waard gerekend.

De 0-2 werd afgekeurd en nadat STVV in de tweede helft gelijk had gesteld, werd het team van Francky Dury tot een 10-tal gedecimeerd na een rode kaart voor Harbaoui. Essevee ging de boot in, tot wanhoop van zijn coach.

Enkele dubieuze beslissingen van ref en VAR uit STVV - Zulte Waregem:

Dury: "Dit is onverantwoord"

"We zijn met een schitterende mentaliteit naar hier gekomen en

hadden in de week met een 3-1-overwinning vertrouwen opgedaan tegen Standard. We speelden hier op STVV een goede eerste helft, maar wat er toen gebeurde was niet meer ernstig", vond Dury voor de camera van Play Sports.

"We hadden altijd een strafschop kunnen krijgen voor de fout op
Bongonda en het doelpunt van Harbaoui was geldig, daar kan je zelfs niet
over discussiëren. Die beslissing was de sleutel van de match, want wij
kregen een zware mentale tik."

"Bovendien: we komen met 10 te staan na een correcte tackle op de bal van Harbaoui. Kijk: dit is niet ernstig. Ik weet niet wat er vandaag gebeurd is, maar dit is niet correct. Het is hoog tijd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Mensen die zulke zware fouten maken moeten ook maar eens gestraft worden."

Dury vergat ook niet dat zijn ploeg minder voor de dag kwam na de
rust. "In de tweede helft waren we niet meer goed. Misschien waren we
iets minder fris omdat we twee dagen minder rust hadden. De druk van de degradatiestrijd blijft, ook al hadden we een punt gepakt."