• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Vaart stopt: "Voetballend opa worden zit er helaas niet in"

  Rafael van der Vaart stopt met voetballen.

  Rafael van der Vaart (35) heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld. De 109-voudige international sukkelde van de ene blessure in de andere en houdt het per direct voor bekeken. De Nederlander zwaait af bij Esbjerg fB. Hij speelde onder meer voor Ajax, Real Madrid en Tottenham.

  Rafael van der Vaart debuteerde in 2000 bij Ajax. De sierlijke linksvoetige aanvallende middenvelder ontpopte zich er tot publiekslieveling en maakte daarna het mooie weer bij onder meer HSV, Real Madrid, Tottenham en Real Betis.

   

  De voorbije jaren had de liefde Van der Vaart naar de Deense competitie gebracht, maar bij Esbjerg fB kwam de Nederlander amper aan spelen toe. Van der Vaart werd geplaagd door blessures en heeft zijn laatste wedstrijd ietsje vroeger dan aangekondigd gespeeld.

   

  "Ik moet nu gewoon stoppen. Ik ben hier niet om te revalideren, maar om te voetballen. Het plezier raakt er anders wel af en dat wil ik voor zijn. Ik had voetballend opa willen worden, maar dat zit er helaas niet in", legt Van der Vaart uit bij De Telegraaf.

   

  "Ik kan op dit moment alleen maar dankbaar zijn voor alle jaren die ik mocht voetballen. Al die spelers, staf en fans, van de ArenA, het Volksparkstadion, White Hart Lane tot en met het Bernabeu, ik houd er enkel maar warme gevoelens aan over. Het was een geweldige tijd.”