Trebel over "mysterie": "Ik hoop dat het nog goed gaat als ik opsta"

  Trebel scoorde gisteren tegen Waasland-Beveren.

  Adrien Trebel (27) leek een plaatsje gereserveerd te hebben in de lappenmand van Anderlecht, maar hoewel er over een operatie werd gesproken, stond de middenvelder gisteren gewoon aan de aftrap tegen Waasland-Beveren. "Soms voel je je goed, soms helemaal niet", zegt de Fransman.

  Trebel over blessure: "Het laat me niet met rust"

  Adrien Trebel raakt maar niet verlost van een probleem aan zijn buikspieren. Er werd her en der al geopperd dat de Fransman voor een operatie zou kiezen, maar Trebel voetbalde gisteren gewoon mee op de Freethiel. Met een stevige sprint in de 83e minuut voor de 0-2 was Trebel op de afspraak.

   

  "Vandaag (zondag, red) ging het goed, ik hoop dat het morgen (vandaag, red) nog goed gaat als ik opsta", reageerde de doelpuntenmaker. "Het is een speciale blessure: je voelt je sommige dagen goed, maar soms helemaal niet."

   

  "Of het mentaal lastig is? Ja, toch wel. Ik doe er alles aan. Ik laat me op en buiten de club verzorgen. We proberen het probleem aan te pakken, maar het laat me niet met rust. Ik hoop dat het lukt. Dat ik stevig werd aangepakt door de tegenstander? Het is niet hun zorg of ik geblesseerd ben of niet. Daar hoeven zij niet naar te kijken."

  Vanhaezebrouck over Sambi Lokonga: "We maken hem sterker"

  "Het is een beetje een mysterie", reageerde T1 Hein Vanhaezebrouck over de aanslepende blessure van Adrien Trebel. "En ook Kums viel uit. Maar Makarenko was alomtegenwoordig en ook invaller Sambi Lokonga was erg aanwezig."

   

  De 19-jarige Albert Sambi Lokonga debuteerde vorig jaar in het eerste elftal van Anderlecht, maar moest dit seizoen erg lang wachten op een kans. Waarom werd de middenvelder nu pas op het veld gegooid door de Anderlecht-coach?

   

  "We zijn met hem bezig. Iedereen denkt dat hij uit beeld verdwenen is, maar dat is niet zo. We maken hem sterker. Hij groeit, letterlijk. Hij zet serieuze stappen. Hij is een volwaardige atleet aan het worden."

   

  "We prepareren hem om ooit titularis te worden bij Anderlecht. Dat heeft hij in zich. Alleen is er veel concurrentie in die zone. Maar hij heeft laten zien dat hij op elk moment inzetbaar is. Een beetje geduld voor hem en het komt allemaal in orde."