• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings is na 125 rondjes de snelste schaatser in Utrecht

  Bart Swings heeft zijn eerste schaatszege van het seizoen op zak. In Utrecht won de Belg een schaachsmarathon. Hij ging er nog voor de bel van de laatste ronde vandoor. "Ik kon niet meer wachten", lachte hij achteraf.

  Swings reed in Utrecht zijn tweede wedstrijd van het schaatsseizoen. Het was meteen raak voor de Belg. In de slotfase van de marathon, een wedstrijd van 125 ronden, ging de strijd tussen Arjan Stroetinga en Swings.

   

  De Belg ging er nog voor de bel van de laatste ronde vandoor. Hij kwam met een paar meter voorsprong over de finish. "Ik kon niet meer wachten", zei Swings aan schaatsen.nl. "Het was een pittige koers en ik ben blij dat ik 'm voor het team heb kunnen winnen. Ik ging aan vanaf de tiende positie en dacht: dit is het moment."