Ga naar de inhoud

Rooney trekt na 2 jaar het shirt van Engeland aan voor afscheidsmatch

 zo 4 november 2018 12:46
Wayne Rooney bij Engeland
Rooney is topschutter bij Engeland.

Wayne Rooney zal twee jaar na zijn laatste optreden nog eens het shirt van Engeland aantrekken. Hij speelt mee in een oefenmatch tegen de Verenigde Staten. De opbrengst gaat naar zijn goede doel, de Wayne Rooney Foundation.

Op 11 november 2016 klopte Wayne Rooney met Engeland de Schotten met 3-0. Daarna ging hij op pensioen als international. Maar de 33-jarige spits zal nu toch nog een keer zijn land vertegenwoordigen. Op 15 november zal Rooney in actie komen in een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten.

 

"Ik ben vereerd dat ik nog eens voor mijn land mag spelen", vertelde Rooney. "Voor Engeland spelen was altijd een grote eer. Mijn 120e en laatste match spelen wordt dan ook heel speciaal."

 

Rooney zal bekende gezichten zien bij de tegenstander want hij speelt sinds dit seizoen voor DC United in de MLS.

 

De match op Wembley wordt de 120e cap voor Rooney. Hij is nog steeds topschutter voor zijn land met 53 doelpunten. De opbrengsten van de afscheidsmatch gaan naar de Wayne Rooney Foundation.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.