• home
 • video
 • pas verschenen

  Henry na nieuwe nederlaag: "De ploeg is mentaal gekraakt"

  Thierry Henry heeft zijn start als trainer bij AS Monaco gemist. Na een nieuwe nederlaag dreigt voor de ploeg de rode lantaarn. "Dit verlies is zorgwekkender dan de nederlaag tegen Straatsburg. De wil was er niet."

  Thierry Henry debuteerde bij AS Monaco met een nederlaag, daarna was er een 2-2-gelijkspel tegen Dijon en gisteren verloor de ploeg opnieuw. Het werd 1-0 in Reims. "Ja, deze nederlaag is zorgwekkender dan die tegen Straasburg", zei de trainer na afloop.

   

  "We voetbalden niet, we creëerden geen kansen, we verloren veel duels, ... We speelden een helft met 11 tegen 10 maar we hebben daar niet van geprofiteerd."

   

  "Dit was geen tactisch falen, de wil was er gewoon niet. Reims won de duels. Als je geen duels kan winnen, kan je geen matchen winnen. Dat is zo op elk niveau."

   

  "Deze ploeg is mentaal gekraakt. We hadden een goeie week achter de rug, maar deze match was daar niet de reflectie van. Het belangrijkste is nu om het vertrouwen terug te vinden. De spelers zijn niet bevrijd. Maar er zijn nog 26 wedstrijden. Ik geloof dat er talent in deze groep zit, anders was ik niet naar hier gekomen. Ik geloof er nog in."

   

  Als En Avant Guingamp vandaag een punt sprokkelt, geeft het de rode lantaarn door aan Monaco. In de Champions League speelt Monaco dinsdag tegen Club Brugge. In de heenwedstrijd kwam de Franse ploeg goed weg met een 1-1-gelijkspel.