• home
 • video
 • pas verschenen

  Knuffels van familie (en likjes van de hond) voor gouden Derwael

  Wereldkampioene op de brug met ongelijke leggers Nina Derwael is zondag op de luchthaven van Zaventem ontvangen door heel wat familie en supporters. Derwael werd samen met de hele Belgische ploeg in de bloemetjes gezet.

  Wereldkampioene Nina Derwael kwam handen tekort om de vele bloemen en tekeningen van de jonge fans in ontvangst te nemen. Na een lange reis vanuit Doha deden de felicitaties extra deugd.

   

  "Dit went echt niet. Het blijft heel speciaal om hier toe te komen met zoveel mensen. Het is fijn om hier zoveel vrienden, familie en supporters te zien", zegt Derwael.

   

  De 18-jarige gymnaste heeft zich met haar gouden medaille op de brug met ongelijke leggers in de sportgeschiedenisboeken geturnd en zal nu overal als favoriete naar voren geschoven worden.

   

  "Voorlopig voel ik nog niet dat ik nu een nieuwe status heb verworven. Dat komt misschien nog wel in de komende dagen. Ik hoop uiteindelijk gewoon alles hetzelfde te houden."

   

  "Ik blik heel positief terug op het WK. Niet alleen mijn gouden medaille, maar ook mijn twee vierde plaatsen (in de allround en aan de balk, red) zijn heel mooie prestaties. Ik denk dat ik heel veel vertrouwen hieruit kan putten voor de volgende wedstrijden."