• home
 • video
 • pas verschenen

  Leterme wilde PSG in 2017 financieel op de rooster leggen

  Oud-premier Yves Leterme, hier met rood-witte sjaal, is een notoir Standard-supporter.

  Oud-premier Yves Leterme, hier met rood-witte sjaal, is een notoir Standard-supporter.

  Oud-Premier Yves Leterme, voorzitter van de onderzoekskamer bij de UEFA, wilde de Franse topclub PSG in 2017 aan een degelijk onderzoek onderwerpen, zo berichtte De Standaard vandaag. 

  Toen de rapporten over de financiën van de Franse topclub dit voorjaar op tafel lagen, liet Leterme blijken dat zijn onderzoekskamer bijna op het punt stond het dossier over te maken aan de gerechtelijke ­kamer. Die zou dan beslissen over de zaak.

   

  Volgens Leterme was er weinig marge om de onder­zoeks­­kamer ervan te overtuigen dat dat niet nodig was. Maar op 13 juni meldde de UEFA dat PSG op het vlak van Financial Fair Play tijdens het seizoen 2016-2017 niets aan­gewreven kon worden.

   

  In september werd het onderzoek door de UEFA heropend, maar zelfs als PSG op overtredingen betrapt zou worden, is het twijfelachtig of die tot een veroordeling zullen leiden. De Franse club werd de voorbije jaren immers het hand boven het hoofd gehouden, zo blijkt uit onderzoek van journalisten van Football Leaks.

   

  Vrijdag berichtte Footbal Leaks al dat PSG en Manchester City door FIFA-baas Gianni Infantino behoed werden voor een monsterboete, nadat bleek dat de clubs gesjoemeld hadden met de Financial Fairplay-regels.