• home
 • video
 • pas verschenen

  Nina Derwael sluit succesvol WK af met 4e plaats op de balk

  Derwael in actie op de balk.

  Derwael viel buiten de podiumplekken.

  Een dag na haar wereldtitel op de brug met ongelijke leggers heeft Nina Derwael de 4e plaats veroverd op de balk. De wereldtitel was voor de Chinese Tingting.

  VIDEO: Bekijk de oefening van Derwael op de balk

  Nina Derwael begon als outsider aan de finale op de balk. In de kwalificaties eindigde ze 6e, vandaag wou ze met een goede oefening haar WK in schoonheid afsluiten.


  Derwael begon ook goed, maar moest zichzelf even later corrigeren bij een zijwaartse salto. Met 13.466 punten moest onze 18-jarige landgenote vrede nemen met de 4e plaats, even goed als in de allroundfinale.

   

  Favoriete Simone Biles (13.600) maakte meer fouten dan gewoonlijk, wat haar brons opleverde. Het was uiteindelijk de Chinese Tingting (14.533) die met het gouden kroontje naar huis mocht.

  De uitslag van de finale op de balk

  "Trots op de stabiliteit die ik getoond heb"

  "Ik had veel minder stress dan gisteren. Ik heb echt genoten van deze finale", glimlachte Nina Derwael na haar laatste nummer op dit WK. "Voor de laatste gymnaste in actie kwam, stond ik op de 3e plaats. Dan begin je te hopen. Maar toen zij gedaan had, wist ik dat ze over mij zou springen. Dat was ook verdiend."

   

  Gisteren triomfeerde Derwael. "Ik heb mijn gsm vanochtend even genomen en die ontplofte bijna. Het is leuk om te zien hoe iedereen heeft meegeleefd."

   

  Zondag keert Derwael met de Belgische selectie naar huis. "Ik heb al zin om weer in de zaal te gaan en te werken op nieuwe dingen. Er zijn sommige dingen die je wil proberen, die je door de belasting niet echt kunt doen voor een WK. Nu heb ik zin om dat wel te doen. Of ik dan geen vakantie wil? Misschien denk ik er bij mijn thuiskomst anders over. Maar ik heb nog veel energie."

   

  De Belgische wereldkampioene kan terugblikken op een heel mooi parcours in Doha. "Ik ben vooral trots op de stabiliteit die ik heb getoond. Ik heb dit WK bijna zonder fouten kunnen afwerken en er waren toch veel wedstrijden. Ik kan dat vertrouwen meenemen naar de komende jaren. Het is echt uniek om zo'n WK te kunnen doen."