• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Na mijn invalbeurt tegen Roma heb ik goed gesprek gehad met Ancelotti"

  Mertens probeert tegen de bal te trappen.

  Mertens zette zijn teller op 75 goals in de Italiaanse competitie.

  Dries Mertens liet zijn ster gisteren fonkelen tegen Empoli met 3 goals. "Ik voelde wat spanningen na de match tegen Roma, waarin ik op de bank begon", zei Mertens. "Maar alles is weer in orde."

  Mertens: "Wou absolute 1e hattrick van het seizoen maken"

  Dankzij een hattrick tegen Empoli telt Mertens al 75 doelpunten in de Serie A, waardoor hij Luis Oliveira (73 goals) onttroond heeft als vruchtbaarste Belg in Italië.

   

  "Ik wou absoluut die eerste hattrick maken van het seizoen", reageerde Mertens. "Ik deed het al eens in een van de vorige seizoenen en ik ben blij dat het nu al zo vroeg gelukt is in het seizoen."

   

  Vorige week was Mertens ook trefzeker tegen AS Roma, maar hij mocht toen maar invallen na een uur. "Ik zei vorige week dat ik wou spelen omdat ik wat spanningen voelde", bekent Mertens. "Iedere voetballer wil elke match spelen."

   

  "Ik heb meteen na de match tegen AS Roma gesproken met coach Carlo Ancelotti. Alles is nu duidelijk. Ancelotti heeft een sterke spelersgroep met veel kwaliteit."

  "Niet ons beste voetbal, maar wel beterschap getoond"

  Napoli staat nu 2e, op 3 punten van leider Juventus (dat vanavond Cagliari ontvangt). "Napoli heeft beterschap getoond tegen Empoli", zegt Mertens. "We hebben bewezen dat we ook moeilijke matchen kunnen controleren."

   

  "We hebben wel niet ons beste voetbal op de mat gebracht, maar het enige doel was winnen. We hebben karakter getoond en een sterke mentaliteit."

  Bekijk de hattrick van Mertens: