• home
 • video
 • pas verschenen

  BK Judo: Casse wint titanenduel met Chouchi, 9e titel voor Van Tichelt

  Toptalent Matthias Casse is in de finale te sterk voor dat andere toptalent: Sami Chouchi.

  In sporthal Arena in Deurne stond vandaag het Belgisch kampioenschap Judo op het programma. Beloftewereldkampioen Matthias Casse was er de beste in de klasse tot 81 kg, Dirk Van Tichelt veroverde dan weer zijn eerste titel sinds 2012.

  Wereldkampioen wint van vice-Europees kampioen op BK

  In aanloop naar het BK waren alle ogen gericht op de klasse tot 81 kilogram, waar toptalenten Matthias Casse (wereldkampioen U21) en Sami Chouchi (vice-Europees kampioen U21) de gedoodverfde finalekandidaten waren. 

   

  Beide youngsters maakten de verwachtingen helemaal waar en troffen elkaar in de finale, waarin Casse uiteindelijk aan het langste eind trok.  Bij de klasse tot 73 kilogram was Van Tichelt dan weer de beste, hij klopte in de finale Jeroen Casse, de broer van Matthias.

   

  Bij de vrouwen won Roxane Taeymans (27) in de klasse tot 78 kilogram haar tweede Belgische titel,  voor Amber Ryheul (20) was het haar derde goud op een rij, zij won in de klasse tot 52 kilogram.

  Voor Dirk Van Tichelt is het zijn eerste Belgische titel sinds 2012.

  Voor Dirk Van Tichelt is het zijn eerste Belgische titel sinds 2012.