• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt mag Australische voetbaldroom opbergen door financiële discussie

  Usain Bolt

  Bolt liep stage bij de Mariners, maar zal er geen profvoetballer worden.

  Het Australische avontuur van Usain Bolt zal dan toch geen vervolg krijgen. De droom van de Jamaicaan om professioneel voetballer te worden kreeg een fikse dreun nadat er geen financiële overeenkomst werd gevonden met de Central Coast Mariners.

  De Central Coast Mariners maakten zopas bekend dat de stageperiode van Bolt "met onmiddelijke ingang tot een einde is gekomen." De atletieklegende liep stage bij het Australische team en liet in de voorbereiding nog een goede indruk na. Bij zijn debuut in het vriendschappelijke duel tegen Macarthur South West United vond hij twee keer de weg naar het net.

   

  Central Coast bood de achtvoudig olympische medaillewinnaar een contract aan van net geen 100.000 euro en hoopte op een derde partij om dat bedrag de miljoenen in te jagen.  Dat kwam er niet en het management van de Jamaicaan besloot om het aanbod naast zich neer te leggen.

   

  "Het was een plezier om samen met Usain te werken in zijn droom om profvoetballer te worden", vertelt clubeigenaar Mike Charlesworth. "Het was een overeenkomst dat voordelig was voor beide partijen en het bracht extra spanning en aandacht voor zowel de Mariners als de A-League."

   

  "Ik wil graag de eigenaars van de club bedanken, samen met het management, de staf, de spelers en de fans om me hier gedurende mijn tijd thuis te laten voelen", klinkt het bij Bolt. "Ik wens de club veel succes voor het komende seizoen."

  De Mariners en Bolt kwamen niet tot een overeenkomst