• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Letica of Horvath? Ik zou ze liefst allebei niet opstellen"

  Wesley Sonck lacht.

  Wesley Sonck droeg in het verleden het shirt van Racing Genk en Club Brugge.

  Wesley Sonck, ex-Genk en ex-Club Brugge, kijkt uit naar de topper tussen de nummers 1 en 2 in de stand. "We moeten spektakel zien tussen die twee ploegen", vertelt hij aan Sporza. Hij geeft ook zijn mening over de doelmannenkwestie bij Club. "Ik zou geen vertrouwen hebben."

  Club Brugge zakt met een achterstand van 3 punten af naar Genk. Kan de landskampioen iets rapen op het veld van de leider? "De voorbije jaren heeft Club maar een 2 op 15 gehaald in Genk. Statistisch ziet het er dus niet goed uit", denkt Sonck. "Dat wil iets zeggen, maar ook niets. Ik hoop vooral op geweldig voetbal. Want het zijn twee ploegen die dat kunnen brengen."

   

  "Club is een heel goede ploeg en Leko laat ze op een bepaalde manier spelen met Vanaken in een glansrol. Wat ik van Genk de voorbije weken gezien heb, is dan weer fenomenaal. Clement doet met die spelersgroep iets onwaarschijnlijks. Genk kan de bal snel laten circuleren, heeft balvaste en lopende spelers en er zit veel afwisseling in het spel."

   

  "Genk is echt de moeite om naar te kijken. Maar dat vind ik eigenlijk ook van Club Brugge. We moeten dus spektakel zien. Veel zal afhangen van de vorm van de dag en natuurlijk van de details."

  "Letica en Horvath zijn geen puntenpakkers"

  Bij Club zitten ze ook met een keepersprobleem. Wie zou Sonck opstellen: Letica of Horvath? "Ik zou liefst geen een van de twee zetten, maar dat kan niet. Ze zijn allebei oké, maar zeker niet top. Ze hebben te veel mankementen. Ze doen wel saves, maar ze beslissen geen wedstrijden. Het zijn geen puntenpakkers."

   

  "Natuurlijk moet je ze nog tijd geven want het zijn jonge doelmannen, maar als speler van Club zou ik geen vertrouwen hebben in mijn doelman. Ze hebben vaak problemen om situaties voor hen in te schatten. Als buitenstaander zie je toch heel goed dat die doelmannen echt niet foutloos zijn."

   

  "Er is geen groot verschil, maar op dit moment zou ik Letica zetten. Hij heeft een licht voordeel."

  Sonck tijdens een match tussen Genk en Club Brugge