• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "We zijn er nog niet uit wat we met Trebel gaan doen"

  Vanhaezebrouck sprak de pers toe.

  Anderlecht likt zijn wonden na het gelijkspel tegen Lokeren. Misschien is het een voordeel voor paars-wit dat de wedstrijd tegen Waasland-Beveren er snel aankomt. De kans is wel heel groot dat dat opnieuw zonder Adrien Trebel zal zijn.

  "Situatie met Trebel kan zo niet voort"

  Verschillende kranten schreven vandaag dat middenvelder Adrien Trebel zich laat opereren aan zijn buikspieren en daardoor in 2018 niet meer in actie kan komen. Hein Vanhaezebrouck wou dat nieuws niet bevestigen.

   

  "Adrien blijft sukkelen. We zullen daar eerstdaags over communiceren, want we zijn er nog niet uit. Er zijn verschillende opties en die hebben een verschillende duurtijd van recuperatie."

   

  "Vandaag bijvoorbeeld heeft hij gewoon meegetraind. Hij voelde zich goed, maar hij zegt zelf dat het perfect kan dat hij morgen nauwelijks kan bewegen. Zo kan het niet voort."

   

  Behalve om zijn voetballende kwaliteiten ziet Vanhaezebrouck Trebel ook om andere redenen liever niet uitvallen. "We hebben een jonge groep, voor wie deze situatie nieuw is. Dan kan je Trebel gebruiken, iemand met veel ervaring en een speler die zich niets aantrekt van de druk en de reactie van mensen."

  "Alleen Genk kan tevreden zijn over zijn strijd op alle fronten"

  Waar Hein Vanhaezebroouck donderdag na het verlies tegen Lokeren spreekwoordelijk sloeg richting zijn spelers, probeerde hij een dag later te zalven.

   

   "We zitten in een situatie waar eigenlijk veel teams in zitten. Alleen wordt dat daar niet zo uitvergroot. Wij zijn natuurlijk Anderlecht, maar er is in feite maar een ploeg (Racing Genk) die tevreden kan zijn over zijn strijd op alle fronten: Europees, beker en competitie."

   

  "Mensen vergeten dat wij de club zijn die voor het seizoen de grootste veranderingen heeft ondergaan: verjongde kern, nieuw bestuur. We gaan samen door en weten ook dat we niet alles hebben kunnen doen wat we wilden doen. Misschien kunnen we tijdens de winter iets doen."

  "Gezegd dat ik sneller ga wisselen, niet dat ik spelers niet meer bescherm"

  De huidige spelersgroep van Anderlecht wordt grinta en winnaarsmentaliteit verweten, maar Hein Vanhaezebrouck wou dat graag nuanceren.

   

  "Er is niet bij iedereen een mentaliteitsprobleem. Sommige spelers hebben nooit een probleem met grinta. Het is aan ons om bepaalde keuzes te maken."

   

  "Zij die twijfelen moeten we ondersteunen, maar je weet dat er bij Anderlecht druk is. Ik heb gisteren trouwens niet gezegd dat ik de spelers niet meer zal beschermen. Ik heb gezegd dat ik minder lang zal wachten om te wisselen. Ik zal mijn spelers altijd in berscherming nemen."