• home
 • video
 • pas verschenen

  JPL speeldag 13: van Karate Kid Sylla tot de terugkeer van Deschacht

  Ook speeldag 13 leverde heel wat opvallende beelden op.

  Na de dertiende speeldag in de Jupiler Pro league pronkt KRC Genk knap op de eerste plek en bengelt Sporting Lokeren troosteloos onderaan het klassement. Wij schotelen u enkele beelden voor die u niet mocht missen na de afgelopen speeldag.

  Karate Kid Sylla

  Na een 1 op 27 kon Zulte Waregem de fans eindelijk nog eens trakteren op een driepunter. Thuis was het met 3-1 te sterk voor Standard. Mamadou Sylla zorgde voor het laatste doelpunt, maar mocht nadien met een donkerrode kaart van het veld stappen. De spits haalde de karateka in zich naar boven en plantte zijn voet hoog in de nek van Fai. 

  Deschacht in tranen bij zijn terugkeer in het Astridpark

  Voor Olivier Deschacht werd het een avond om nooit meer te vergeten in het Astridpark. Bij zijn terugkeer naar de club van zijn hart werd hij als een ware held ontvangen door de Anderlecht-fans. Alsof het in de sterren stond geschreven, maakte hij ook nog eens het openingsdoelpunt tegen zijn ex-team. Na de match vloeiden de tranen rijkelijk.

  De pint van Bölöni

  Tegen Genk leek het Antwerp van Laszlo Bölöni na 45 minuten goed op weg om de Limburgers een eerste verlies van het seizoen aan te smeren in de JPL. Na de rust keerde Genk het tij compleet en incasseerde Antwerp maar liefst 4 doelpunten. Na de wedstrijd kwam coach Bölöni - hoe kan het ook anders - alweer met een opvallende persconferentie. "Ik wil een pint drinken met de refs en de fases bekijken", doelde hij op de 2e penalty en de corner voor het 3e doelpunt.

  Grapjas Toyokawa kan niet lachen met afgekeurde goal... of wel?

  Na de stunt tegen Club Brugge zette het Eupen van Claude Makélélé zijn goede vorm ook voort tegen Cercle Brugge. In de slotminuten ging het alsnog met de drie punten aan de haal, weliswaar dankzij twee geluksgoals. Toyokawa zorgde voordien al voor de openingstreffer, die terecht werd afgekeurd. De kleine Japanner leek eerst niet te kunnen lachen met de beslissing van scheidsrechter Lardot, al was dat veeleer een stukje toneel.

  Dewaest haalt onbewust de Cristiano Ronaldo in zich naar boven

  Zonder dat hij het zelf besefte, zorgde Sébastien Dewaest misschien wel voor de mooiste actie in de overwinning van Genk tegen Antwerp. Hij haalde een uittrap van Antwerp-doelman Bolat knap uit de lucht met de hak en alsof het nog niet mooi genoeg was, bediende hij zijn collega-verdediger Aidoo tegelijk met een heerlijke no-lookpass.