• home
 • video
 • pas verschenen

  Noord- en Zuid-Korea willen samen Olympische Spelen organiseren

  Mogen de Koreaanse ijshockeyers in 2032 de 'nationale kleuren' in eigen 'land' verdedigen?

  Mogen de Koreaanse ijshockeyers in 2032 de 'nationale kleuren' in eigen 'land' verdedigen?

  Noord-Korea en Zuid-Korea hebben zich verenigd in een bid voor de Olympische Spelen van 2032. Beide landen zullen hierover onderhandelingen opstarten met het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

  De (sportieve) toenadering tussen Noord- en Zuid-Korea draait op volle toeren. Nadat beide landen op de voorbije Winterspelen in sommige disciplines met gemengde teams waren opgedaagd, willen de Korea's nu ook samen instaan voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2032.

   

  Vertegenwoordigers van Noord- en Zuid-Korea kwamen de afgelopen dagen bijeen in Panmunjom, een grensdorp in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea, waar ze de gezamenlijke kandidatuur besproken hebben.

   

  De laatste maanden is er een dooi ingetreden tussen beide Korea's. Tijdens de voorbije Winterspelen traden de twee landen aan in een Verenigd Koreaans ijshockeyteam.

   

  Ook wandelden Noord- en Zuid-Korea toen onder één vlag tijdens de openingsceremonie. Nadien namen er ook gemengde teams deel aan de Aziatische Spelen. Dat zal ook op het WK handbal in 2019 het geval zijn.