• home
 • video
 • pas verschenen

  Leicester-spelers gaan na hun match naar Thailand voor begrafenis

  Leicester City speelt zaterdag tegen Cardiff en meteen na die match stapt de selectie ophet vliegtuig naar Thailand. Daar zullen ze de begrafenis van clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha bijwonen. "Dat is heel belangrijk voor ons", zegt spits Jamie Vardy.

  Vorige zaterdag kwam de Thaise voorzitter van Leicester om het leven toen zijn helikopter vlak na de wedstrijd neerstortte naast het stadion. De 5 inzittenden overleefden het incident niet. De uitvaart van Srivaddhanaprabha begint zaterdag in Bangkok en duurt, zoals gebruikelijk in Thailand, ongeveer een week.

   

  De spelers van Leicester City willen graag aanwezig zijn op de uitvaart. Ze spelen om 16 uur tegen Cardiff City en reizen daarna meteen naar Thailand. "Wij denken dat Vichai had gewild dat we zouden voetballen en daarom voetballen we voor hem", legt Vardy uit aan Sky Sports.

   

  "Het zal een hele emotionele wedstrijd worden en wij zullen strijden voor een goed resultaat om de naam van Vichai te eren."

   

  "We zijn een hechte groep en echt een familie geworden dankzij Vichai. Het is voor ons dus heel belangrijk om erbij te zijn in Thailand."