• home
 • video
 • pas verschenen

  Pep Guardiola: "I think the Kevin we know is back"

  De Bruyne en Guardiola dollen op training.

  De Bruyne en Guardiola dollen op training.

  Kevin De Bruyne viel donderdag uit bij Manchester City, maar zijn trainer zag in 80 minuten voldoende. De Bruyne toonde vlagen van het spel waar Pep Guardiola verliefd op is.

  City moest het twee maanden stellen zonder De Bruyne. De Rode Duivel blesseerde zich op training aan zijn ligamenten in de rechterknie. Niet dat de resultaten van City erg leden onder zijn afwezigheid, maar met zijn staat van dienst keken fans en zijn trainer uit naar zijn terugkeer.

   

  "Hij deed een enorme inspanning tegen Sjachtjor en speelde enkele minuten in moeilijke omstandigheden tegen Tottenham", zei Guardiola na de match tegen Fulham in de League Cup.

   

  "Vandaag denk ik dat Kevin terug is. De Kevin die we kennen. Hij was betrokken in de aanval en in verdediging. Hopelijk is wat gebeurde in de laatste minuten niet te serieus."

  "De Bruyne zal onderzocht worden"

  Die laatste zin van Guardiola was een verwijzing naar wat 10 minuten voor het einde van de match gebeurde. Fulham-verdediger Fosu-Mensah viel bij een actie langs de zijlijn op de linkerknie van De Bruyne, niet de knie die pas hersteld is dus.

   

  Maar De Bruyne kon wel niet voort. "Hij zal worden onderzocht. Meer weet ik niet op dit moment."