• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent-coach Thorup: "We waanden ons al kampioen na 2 wedstrijden"

  Jess Thorup: "Uiteraard was ik niet tevreden met de wedstrijd."

  Na twee zeges onder kersvers coach Jess Thorup werd Gent met beide voeten op de grond gezet door Moeskroen (3-1). "We moeten niet denken dat we er al zijn", waarschuwde de Deen voor het duel met KV Kortrijk.

  Gent liet het tegen Moeskroen helemaal afweten: Het had in de eerste helft het meeste balbezit, maar combineerde traag en ongeinspireerd. Met een 3-1-nederlaag was meteen duidelijk dat Jess Thorup nog werk aan de winkel heeft.

   

  "Uiteraard was ik niet tevreden met die wedstrijd", zei de coach. "Tijdens de rust probeerde ik nog iets te veranderen, maar het was niet genoeg om nog punten te pakken."

   

  "Vooral de mindset stoorde me. Elke speler moet de juiste energie, kracht en loopvermogen brengen. Na twee duels dachten we dat we kampioen waren. We moeten niet denken dat we er al zijn."

   

  "Het goede nieuws is dat we snel een nieuwe match hebben. Ik zag op training alvast een team dat besefte dat het niet had gepresteerd zoals verwacht. Kortrijk is een goed team, maar hopelijk kunnen we weer punten pakken om op te klimmen in de stand."

  Thorup: "Het team beseft dat het niet goed heeft gepresteerd"