• home
 • video
 • pas verschenen

  Depestele stopt met volleybal: "Als passie er niet meer is, moet je stoppen"

  Frank Depestele stopt na 22 jaar met volleybal. Een zware blessure was de druppel voor de 41-jarige spelverdeler. "Ik begin binnenkort wel met een cursus om coach te worden", zegt Depestele.

  De beslissing om te stoppen komt niet uit de lucht vallen. Depestele liep in maart bij zijn Argentijnse club Bolivar een zware blessure aan de patellapees op. 

   

  "In het begin had ik zeker de motivatie om te revalideren, maar die is verdwenen", zegt Depestele aan Sporza. "Tegen januari had ik misschien fit kunnen zijn, maar dan kan je nog drie of vier maanden spelen en daarvoor ontbrak de motivatie."

   

  "Ik heb altijd met veel passie en inzet volleybal gespeeld. Als die er niet meer is, kan je beter stoppen. Ik heb een gezegende leeftijd voor een sporter en vind het niet zo erg om te stoppen. Ik heb een mooie carrière gehad." 

  "Als coach begin ik vanaf nul"

  Frank Depestele kan inderdaad een icoon van het Belgische volleybal genoemd worden. Hij speelde voor Roeselare, Aalst en Asse-Lennik, maar onder meer ook in Griekenland, Rusland en Frakrijk. Met de nationale ploeg maakte hij een WK en 3 EK's mee.

   

  "Met een afscheidsmatch ofzo ben ik niet bezig. Ik vind het mooi dat ik mijn laatste match in Argentinië heb kunnen spelen, een land waar ik graag speelde."

   

  Depestele wil wel graag als coach in het volleybal blijven. "Concrete stappen heb ik nog niet gezet. Ik sta voor alles open. Binnenkort begin ik met een cursus."

   

  "Welke ploeg maakt me niet uit. Als coach begin je vanaf nul. Als speler kon ik mijn stempel drukken, maar als coach wordt het een heel ander verhaal. Anderzijds ben ik rotsvast overtuigd dat ik iets gedaan kan krijgen." 

  Eerst toernooidirecteur EK 2019 in België

  Frank Depestele hoopt in de toekomst als coach aan de slag te kunnen, maar zijn eerste opdracht is het EK 2019 in België te promoten. 

   

  "Ik ben daar toernooidirecteur en wil zoveel mogelijk volk naar de zalen lokken."