• home
 • video
 • pas verschenen

  Opnieuw pech voor De Bruyne: 5 tot 6 weken out met knieblessure

  Kevin De Bruyne is opnieuw 5 tot 6 weken buiten strijd. De middenvelder liep in de League Cup tegen Fulham een blessure op en die is niet zo onschuldig als werd gehoopt. 

  De Bruyne speelde donderdagavond de pannen van het dak met City in de League Cup tegen Fulham.  Maar tien minuten voor het einde viel Fulham-verdediger Fosu-Mensah bij een actie langs de zijlijn op de linkerknie van De Bruyne.

   

  De Bruyne kon niet verder en werd gewisseld. Verder onderzoek vandaag bracht geen goed nieuws: er is geen operatie nodig, maar de ligamenten van zijn linkerknie zijn geraakt. Manchester City zal De Bruyne opnieuw 5 tot 6 weken moeten missen.

   

  "De Bruyne is out en dat is een tegenvaller", zei Pep Guardiola op zijn wekelijkse persconferentie. "Maar hij zal opnieuw zijn niveau halen. Het is jammer, maar gelukkig is het geen operatie. De Bruyne was heel droevig, maar nu kan hij wat tijd doorbrengen met zijn pasgeboren zoontje."

   

  België speelt deze maand tegen IJsland en Zwitserland in de Nations League (op 15 en 18 november). De Bruyne miste eerder al de matchen tegen Nederland, Zwitserland, Schotland en IJsland.

   

  Het is een nieuwe opdoffer voor De Bruyne. Hij  stond eerder dit seizoen al zes weken langs de kant door een blessure aan zijn andere knie, de rechter.

  VIDEO: Guardiola op de persconferentie van Manchester City

  Tweets: