• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Positief dat fans het niet zien als goede start"

  Toby Alderweireld.

  Toby Alderweireld.

  Met 21 punten op 30 heeft Tottenham zijn beste start ooit gemaakt in de Premier League. En toch is er gemor te horen bij de fans. Een positieve zaak, vindt Rode Duivel Toby Alderweireld.

  Na tien wedstrijden in de Premier League staat Tottenham op de vijfde plaats, op 5 punten van leiders Manchester City en Liverpool. Zeker geen slechte start. Toch sluimert er ontevredenheid over de algemene gang van zaken bij de fans.

   

  In de Champions League hebben de Londenaars nog maar 1 punt in een groep met Barcelona en Inter. Bovendien deed de club geen enkele transfer deze zomer en de verhuis naar het nieuwe stadion laat minstens tot Nieuwjaar op zich wachten.

   

  "Het is positief dat fans het niet zien als een goede start. Dat geeft het niveau weer dat we bereikt hebben. We zijn nooit voldaan en willen altijd beter worden", zei Toby Alderweireld in een interview met Sky Sports.

   

  Dat Tottenham noodgedwongen wat langer op Wembley moet spelen, vindt de Belg wel minder goed nieuws. "We hebben Wembley nooit als een excuus gebruikt en dat zullen we ook nu niet doen."

   

  "Maar het heeft wel een impact. Ik ben dankbaar dat we op Wembley mogen spelen, het is een historische plaats. Toch is het niet hetzelfde gevoel als White Hart Lane."