• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Ik neem mijn spelers niet langer in bescherming"

  Hein Vanhaezebrouck

  Hein Vanhaezebrouck: "Vanaf nu leg ik de later hoger."

  Na een nieuwe schimmige prestatie van zijn Anderlecht hield Hein Vanhaezebrouck zich niet in op de persconferentie. "Wie vanaf nu het niveau niet haalt, gaat eruit. Wie het ook is."

  "Ik ben nog méér ontgoocheld dan de fans", zegt Hein Vanhaezebrouck na het 1-1-gelijkspel tegen Lokeren. "Na STVV heb ik mijn spelers nog in bescherming genomen, omdat ik vond dat het publiek toen té negatief was, want we kregen toch veel kansen."

   

  "Maar vandaag kan ik de misnoegde fans volledig begrijpen. Wat we getoond hebben was dan ook vér, vér onder de middelmaat. Het is dan ook gedaan met mijn spelers te verdedigen."

   

  "Nu hou ik heel wat spelers die slecht spelen op het veld, omdat ik blijf hopen op dat ene moment. Maar vanaf nu leg ik de lat hoger. Wie het niveau niet haalt, gaat eruit. Wie het ook is. Dan zet ik nog liever wat meer jongeren. Die gaan tenminste zeker tot het uiterste."

  "Denk niet dat het met een andere coach beter zal gaan"

  Hein Vanhaezebrouck vindt zichzelf ook niet zonder zonde. "Uiteraard wordt er nu ook naar mij gewezen. Daar heb ik geen probleem mee. Ik hoor bij de groep. Het is aan mij om oplossingen te zoeken. Maar ik heb niet het gevoel dat het met een andere coach beter zou gaan."

  Bekijk de persconferentie met Hein Vanhaezebrouck