• home
 • video
 • pas verschenen

  5 arrestaties na Schotse derby: geweld tegen doelman, ref en trainer

  De politie van Schotland heeft  5 mensen opgepakt na een debry tussen Midlothian en Hibernian. Tijdens de match werd de trainer van Hibernian geraakt door een munt, werd de doelman van de tegenploeg door een fan in het gezicht geslagen en zou ook de assistent-scheidsrechter aangevallen zijn.

  Lennon wordt geveld door een muntstuk, Zlamal krijgt slag in het gezicht

  De derby in Edinburgh draaide uit op een 0-0, maar in het slot gingen de poppen toch aan het dansen. In de 91e minuut werd een doelpunt van Midlothian afgekeurd en de trainer van de tegenstander ging dat vieren voor de vijandige supporters. Een fan mikte een muntje tegen het hoofd van Neil Lennon. Die ging theatraal tegen de vlakte.

   

  Ook de doelman van Midlothian deelde in de klappen, letterlijk dan. Zdenek Zlamal wou de bal snel gaan halen, maar de supporters van Hibernian wilde die niet afgeven. Een man sloeg de doelman ook in zijn gezicht.