• home
 • video
 • pas verschenen

  Derrick Rose in tranen na 50 punten, felicitaties van LeBron en co

  Derrick Rose bedekt zijn gezicht met een handdoek

  Na de match liet Rose zijn emoties de vrije loop.

  NBA-speler Derrick Rose heeft zijn team Minnesota aan een nipte zege geholpen tegen Utah: 128-125. Hij scoorde maar liefst 50 punten, een persoonlijk record. Hij was zeer emotioneel want zijn carrière werd meermaals gedwarsboomd door blessures. Andere NBA-vedetten waren er als de kippen bij om hem te feliciteren.

  Rose was heel emotioneel na zijn wedstrijd

  Derrick Rose begon te huilen tijdens het interview na de wedstrijd. De MVP van het seizoen 2010-2011 sloot met zijn formidale wedstrijd een heel zware periode af in zijn carrière. Eerst was hij een jaar buiten strijd met een blessure aan zijn linkerknie, en het seizoen daarop blesseerde hij zich aan zijn andere knie. Ook daarna werd hij geregeld geplaagd door kwaaltjes.

   

  Pas dit jaar kreeg hij weer een echte kans bij de Minnesota Timberwolves en gisteren bedankte hij de club met 50 punten. Hij verbeterde daarme zijn vorige record van 42 punten in een wedstrijd. "Dit betekent alles voor mij", zei hij. "Ik heb er zo hard voor gewerkt. Ik doe alles om te winnen. Ik speel met mijn hart."

  Felicitaties van LeBron, Curry en Wade

  Heel wat basketballers feliciteerden Rose nadien met zijn persoonlijke overwinning. "Zo ongelooflijk blij voor jou en trots op jou", schreef LeBron James. "Ik weet hoe hard je gewerkt hebt. Dit is perfect."

   

  "Elke basketbalfan ter wereld moet blij zijn voor Derrick Rose", vond Dwyane Wade. "Ik ben aan het glimlachen alsof ik zelf net 50 punten heb gemaakt." Stephen Curry schreef: "Ik kan me niet voorstellen hoeveel moeilijke dagen, weken, maanden en jaren je achter de rug hebt. Ongelooflijk veel respect."

  VIDEO: Bekijk de match van Derrick Rose