• home
 • video
 • pas verschenen

  Van De Steene: "Volgend jaar samen met Jolien Verschueren op podium"

  Van De Steene krijgt kussen op het podium.

  Van De Steene krijgt kussen op het podium.

  Kim Van De Steene was vandaag de sterkste vrouw op de Koppenberg. Toen ze over de streep kwam, maakte ze 2 hartjes: "Eentje voor mijn schoonvader, die onlangs overleden is. En eentje voor Jolien Verschueren, die vecht tegen kanker", vertelde Van De Steene.

  Van De Steene: "Meer energie omdat ik geen borstvoeding meer geef"

  Niemand was vandaag opgewassen tegen Kim Van De Steene. Na afloop was ze de gelukkigste vrouw op de Koppenberg. "Ik denk dat mijn carrière geslaagd is met deze zege", zei Van De Steene.

   

  "De Koppenbergcross is de mooiste veldrit die er is. Mijn plan was om meteen naar de koppositie te rijden. Na mijn slippertje in het begin was ik mijn vertrouwen wel wat kwijt. Maar uiteindelijk win ik toch nog, wat het allemaal nog mooier maakt."

   

  Van De Steene is 32. Waarom komt ze juist dit seizoen tot volle wasdom? "Vorig jaar had ik voor het eerst tijd om wat meer te trainen, had ik iets meer slaap, een persoonlijke trainer en een masseur", vertelt Van De Steene.

   

  Van De Steene is ook moeder van 2 kinderen. "De kinderen zijn nu wat groter, waardoor ik mijn energie nu volledig kan benutten in de cross. De voorbije jaren moest ik mijn kinderen borstvoeding geven, waardoor mijn energie weg was om te koersen."

  "Hartjes voor mijn schoonvader en Jolien Verschueren"

  Naast veldrijden en moeder zijn werkt Van De Steene ook nog in het AZ Sint-Lucas in Gent. "Dat is van 9u tot 13u", zegt Van De Steene. "Ik wandel rond met mensen in een rolstoel, wat lastig is voor mijn benen."

   

  "En na mijn werk rijd ik met de fiets naar school om mijn kinderen op te halen in een fietskar."

   

  Van De Steene maakte vandaag 2 hartjes toen ze over de streep kwam. "Voor mijn schoonvader, die onlangs gestorven is. En ook voor Jolien Verschueren, die vecht tegen kanker. Hopelijk staan Jolien en ik volgend jaar samen op het podium."

  Bekijk het interview met Kim Van De Steene