• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschacht na goal: "Onbeschrijflijk toen RSCA-fans mijn naam scandeerden"

  Deschacht huilt met de Anderlecht-sjaal rond zijn nek.

  Het was een emotionele dag voor Olivier Deschacht.

  Olivier Deschacht was de man van de match in Anderlecht - Lokeren. "Ik denk dat er in de geschiedenis van Anderlecht nog nooit zoveel applaus was voor een doelpuntenmaker van de tegenstander", reageerde een emotionele Deschacht.

  Deschacht: "Geen frustraties en revanchegevoelens"

  Minuut 53 in het Astridpark: Olivier Deschacht kopt de bal binnen in de rechterhoek. En dat uitgerekend tegen de club van zijn hart. 

   

  "Ik speelde zeker niet met revanchegevoelens en frustraties", vertelde Deschacht na afloop. "Anderlecht heef me 17 jaar gesteund en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Maar ooit komt er een einde aan."

   

  "Van de materiaalman tot de spelers en de stewards, iedereen kwam me vandaag goeiedag zeggen. Dat deed me een groot plezier. Ook het grootste deel van de Anderlecht-fans heeft me gegroet."

  "Ik heb waarschijnlijk belachelijke dingen gedaan bij het vieren van mijn goal"

  Na zijn openingsgoal kreeg Deschacht een staande ovatie van de Anderlecht-fans. "De supporters begonnen meteen mijn naam te zingen", doet Deschacht zijn verhaal. "Dat is iets dat je niet kan omschrijven."

   

  "Ik denk dat het de eerste keer is in de geschiedenis van Anderlecht dat er zoveel applaus was voor de doelpuntenmaker van de tegenploeg."

   

  "Dat moment was ongelooflijk. Ik scoor al zo weinig en ik weet nooit wat ik moet doen na een doelpunt. Nu heb ik waarschijnlijk belachelijke dingen gedaan bij het vieren van mijn goal, want dat deed ik ook bij mijn vorige doelpunten."

  "Ik wist wat hun zwakke punten zijn"

  Deschacht speelde vorig seizoen nog tot het einde van de play-offs mee bij Anderlecht. Tactisch had hij vandaag een streepje voor. "Ik ken die ploeg en ik ken het systeem van Anderlecht", zegt Deschacht.

   

  "Ik weet dus waar hun zwakke punten liggen. En dat is altijd in die eerste zone bij een hoekschop. Ik heb Arnar Vidarsson zo een paar tips kunnen geven. We hebben Anderlecht uiteindelijk goed kunnen vastzetten en blokkeren."

   

  "Als die tegengoal niet valt, hadden we hier kunnen winnen. Maar we konden ook verliezen, want Kums mist een grote kans. Ik denk dat dit een verdiend punt is. Anderlecht heeft het ons niet extreem moeilijk gemaakt."

   

  Lokeren staat nu 1 punt boven rode lantaarn Zulte Waregem, dat straks nog in actie komt. "We hebben die puntjes echt wel nodig. We staan daar helemaal onderaan en dat is niet plezant."