• home
 • video
 • pas verschenen

  De Boeck streng voor zijn Kortrijk: "We hebben geen persoonlijkheid"

  Glen De Boeck in een felrode trui.

  De Boeck zag zijn ploeg een 2-0-voorsprong uit handen geven.

  KV Kortrijk-trainer Glen De Boeck heeft zijn spelers een stevige veeg uit de pan gegeven. KVK gaf na de rust een 2-0-bonus uit handen tegen Waasland-Beveren. "Wij zijn veel te braaf. Ik vraag me echt af waar de ambitie van deze groep ligt."

  Bij de rust zag het er goed uit voor Kortrijk. Lepoint en Stojanovic hadden voor de dubbele voorsprong gezorgd, maar na de koffie gaf de thuisploeg nog 2 punten uit handen. "Ik heb geen verklaring voor die ommekeer", zei een zichtbaar boze Glen De Boeck.

   

  "Je komt uit een kleedkamer die bijna in vuur en vlam staat omdat het geloof er is dat we deze zege echt wel over de streep zullen trekken. De spelers zeiden tegen mekaar dat ze niet hetzelfde wilden meemaken als tegen Cercle Brugge vorige week."

   

  "Maar dan krijg je die tegengoal en zakt alles in elkaar. Wij hebben zo weinig persoonlijkheid. Sta recht! Bij 2-1 is er niets aan de hand. Je speelt thuis en je bent de betere ploeg.  Je dan nog weg laten zetten door Waasland-Beveren? Met alle respect, want ze hebben gevochten voor hun punt, maar op dit niveau mag dat niet. We maken toch weer hetzelfde mee als tegen Cercle."

   

  "Als je ziet hoe we voetballen, maar we halen maar 2 op 15 tegen Cercle Brugge, Eupen, Moeskroen, Oostende en Waasland-Beveren, dat kan niet. Sorry!"

   

  "Of je aan persoonlijkheid kan werken? Nee, daar word je mee geboren. Ik wil wel praten met mijn groep. Ik ben nu ontgoocheld en dan zeg ik misschien de verkeerde dingen. Maar wij zijn veel te braaf. Dit soort matchen moet je naar je toe trekken. Je moet vechten en verdomme kwaad zijn tegen elkaar. Maar neen, we zijn allemaal zo braaf. Die verloren punten haal je niet terug. Ik vraag me echt af waar de ambitie van deze groep ligt. Van dit soort situaties word ik echt gek."