• home
 • video
 • pas verschenen

  Eindelijk kamp tussen 2 toptalenten? "Kennen elkaar door en door"

  Matthias Casse

  Krijgen we een droomfinale Casse-Chouchi op het BK judo?

  Komend weekend staat het BK judo op het programma. Veel ogen zijn gericht op de klasse tot 81 kilogram, waar Matthias Casse, wereldkampioen U21, en Sami Chouchi, vice-Europees kampioen, elkaar eindelijk kunnen ontmoeten.

  Matthias Casse staat te boek als een van de grootste, zo niet hét grootste Belgische judotalent. Een jaar geleden werd hij wereldkampioen bij de U21 en zijn overstap naar de senioren verliep vlekkeloos. Een medaille in Tokio wenkt, maar eerst probeert hij komend weekend nog Belgisch kampioen te worden.

   

  "Het is leuk om er nog een titel bij te hebben, maar zo belangrijk is het BK niet. Ik zit vooral met Tokio in mijn gedachten en op het BK kun je geen punten sprokkelen."

   

  "Het BK is wél belangrijk om te tonen dat je de beste bent in je land, zodat je het daarna ook internationaal kunt bewijzen. Goud is zeker geen vanzelfsprekendheid, want de klasse tot 81 kg is zeer sterk."

   

  Casse zal bijvoorbeeld voorbij Sami Chouchi moeten voor de titel, toch de zilveren medaille van het afgelopen EK. "We trainen vaak met elkaar en kennen elkaar door en door, maar toch zijn we nog nooit tegen elkaar uitgekomen in een wedstrijd. Veel mensen kijken ernaar uit om ons eindelijk tegen elkaar te zien vechten."

  "Ik sta 2e op de olympische ranglijst"

  De 21-jarige Casse zit dus vooral met de Spelen in Tokio in zijn hoofd. De weg naar Japan is alvast goed ingezet. "Het loopt inderdaad goed. Ik sta nu al 8e op de wereldranglijst en 2e op de olympische ranglijst. Er zijn nog enkele mooie vooruitzichten, maar ik ben al tevreden over 2018."