• home
 • video
 • pas verschenen

  Opschudding: Asterix voor het eerst deze eeuw niet in bekerfinale

  Asterix Avo Beveren

  Geen 6e bekerwinst op een rij voor Asterix Avo Beveren.

  De vrouwen van Zoersel hebben Asterix Avo Beveren in de kwartfinales van de Beker van België volleybal verslagen met 3-1. Hierdoor krijgen we voor het eerst sinds 2000 een bekerfinale zonder Asterix.

  Asterix Avo Beveren, vroeger Asterix Kieldrecht, is de ploeg van bondscoach Gert Vande Broek en van internationals als Céline Van Gestel, Margo Voets, Silke Van Avermaet, Marlies Janssens en Britt Rampelberg. Het was deze keer Vande Broeks assistent Kris Vansnick die de honneurs waarnam aan de zijlijn.

   

  Sinds 2000 haalde Asterix telkens de bekerfinale, waarvan het er die periode 12 won. Maar dit seizoen heeft Asterix met Zoersel een te duchten concurrent.  Dat was al duidelijk in de competitiematch van 2 weken geleden, die door Zoersel met 3-2 werd gewonnen.

   

  Deze keer werd het 3-1 voor de club uit de Noorderkempen: 25-23, 18-25, 25-23 en 25-23. "De emoties waren groot toen de laatste bal tegen het canvas ging", lezen we op de website van Zoersel. Tegenstander in de halve finales wordt Oostende of Gent.