• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Meir: "#Voetbalwereld, #trainers, #diploma's, #overbodig"

  Eric Van Meir in januari 2017 als coach van Lierse.

  Eric Van Meir in januari 2017 als coach van Lierse.

  Met de aanstelling van Trond Sollied in Lokeren en het ontslag van René Trost bij Lierse Kempenzonen was er dinsdag weer het een en ander te beleven aan het trainersfirmament. Eric Van Meir staat erbij en kijkt ernaar.

  Na het ontslag van Peter Maes gaat Lokeren in zee met Trond Sollied. De Noor bekeek het voetbal de voorbije 5 jaar aan de zijlijn, maar ondertekende gisteren een contract tot eind dit seizoen en stapt vrijdag opnieuw als oefenmeester het veld op. 

   

  In Lier noteerden we gisteren het ontslag van René Trost. De Nederlander krijgt de rekening gepresenteerd voor de 6e plaats in het klassement in eerste amateur. Na 9 matchen telt Lierse Kempenzonen 14 punten. Dat zijn er 10 minder dan leider Thes Sport.

   

  Met Dave De Herdt (T1) en Urbain Spaenhoven (veldtrainer) haalde de nieuwe club meteen een nieuwe staf in huis. De Herdt en Spaenhoven verlaten Rupel Boom, dat in dezelfde reeks een plaatsje lager staat dan Lierse Kempenzonen.

   

  Eric Van Meir, een gediplomeerde trainer en huidig analist bij onder meer Play Sports, stelt zich in een tweet hardop vragen bij de gang van zaken in de Belgische trainerswereld. De BFCPro, de organisatie van professionele Belgische voetbaltrainers, aarzelde niet om de tweet van Van Meir te retweeten.

  Tweet: