• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Ik heb geen zin om brandjes te stoken"

  "Wordt er peper en zout gemist? Ik voel me niet aangesproken."

  "De cross is saai." "Er is geen bal te zien." "Ook in de coulissen gebeurt niks opzienbarends." Het zijn enkele commentaren over de dominantie van Mathieu van der Poel in de openingsweken van het veldritseizoen. Wout van Aert voelt zich niet aangesproken.

  Afgelopen weekend klaagden Klaas Vantornout en Mario De Clercq in enkele kranten het gebrek aan span- en aantrekkingskracht in het veldrijden aan.

   

  "Het zijn commentaren waar ik me iets minder in kan vinden. Blijkbaar wordt er peper en zout gemist. Ik voel me niet aangesproken", schrijft Wout van Aert in zijn column op wielerflits.nl.

   

  "Niets staat Mario, Klaas of andere analisten in de weg om zelf voor wat animo te zorgen, maar persoonlijk heb ik daar geen zin in. Ik vermoed dat hetzelfde voor Mathieu van der Poel geldt. Het is gewoon onze stijl niet."

   

  "Als ik iets te vertellen heb, zal ik het niet laten, maar ik houd er absoluut niet van om te pas en te onpas brandjes te stoken. Wat zou ik Mathieu trouwens te verwijten hebben? Ik zie de meerwaarde van dat soort spelletjes niet in. Voor mij gaat het om de sport. Ik wil vooral zo goed mogelijk presteren."

  "Voelt niet als 5 voor 12"

  "Laat het ons sportief uitvechten. Te beginnen donderdag op de Koppenberg. Ik heb toegewerkt naar het tweeluik Koppenbergcross-EK (komende zondag in Nederland, red). Het is de bedoeling daar met de best mogelijke conditie aan de start te staan", gaat Van Aert voort.

   

  "Natuurlijk start Mathieu als topfavoriet. De voorbije weken zijn de kaarten meer dan ooit in zijn voordeel geschud, maar hij weet net zo goed dat hij in het verleden nog kampioenschappen verloren heeft waarin hij favoriet was. Logisch dus dat hij me niet onderschat."

   

  "Ik denk niet het een lang en saai seizoen wordt. Ik ga ervan uit dat ik in de volgende crossen beter zal presteren dan afgelopen weekend in Ruddervoorde. Maar als dat niet zou lukken, wil dat zeker niet zeggen dat het een saaie winter wordt. Het voelt zeker niet alsof het nu 5 voor 12 is."

  Lees de volledige column van Van Aert:

  Nederlandse ex-crosser Van IJzendoorn en Eurosport-commentator Been reageren op Facebook-bericht aan het adres van Van der Poel: