• home
 • video
 • pas verschenen

  Rooney en Ibrahimovic op shortlist voor Speler van het Jaar in MLS

  Josef Martinez, Miguel Almiron en Carlos Vela zeggen u misschien niets, maar de andere kanshebbers om speler van het seizoen te worden in de Amerikaanse MLS zijn wel ronkende namen: Wayne Rooney en Zlatan Ibrahimovic.

  Wayne Rooney is sinds juni aan de slag bij DC United en loodste zijn ploeg van de laatste naar de vierde plek in de Eastern Conference. Zlatan Ibrahimovic scoorde dan weer 22 goals voor LA Galaxy, goed voor de tweede plek in de topschuttersstand.

   

  In de strijd om de titel "Speler van het Jaar" krijgen ze concurrentie van de Venezolaan Josef Martinez (Atlanta), topscorer met 31 goals, de Paraguayaan Miguel Almiron (Atlanta) en de Mexicaan Carlos Vela (LAFC). 

   

  Rooney en Ibrahimovic maken ook kans om tot aanwinst van het jaar verkozen te worden. Ibrahimovic is ook nog genomineerd in de categorie "Comeback van het Jaar".

   

  De prijzen worden op het einde van het seizoen uitgedeeld. Spelers, trainers en voetbaljournalisten mogen hun stem uitbrengen.