• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Beslis pas in december of ik mijn titel verdedig in Giro"

  Froome poseert met de eindtrofee van de voorbije Giro.

  Froome won afgelopen seizoen zijn eerste Giro.

  Het Giro-parcours valt in de smaak bij Chris Froome. "De tijdrit naar San Marino bevalt me enorm", zegt de Brit. "Het parcours van een grote ronde moet evenwichtig zijn en een goede verhouding hebben tussen tijdritten een aankomsten bergop."

  Froome: "Als ik Giro niet rijd, moet ploegmaat winnen"

  Chris Froome (Team Sky) zette de Giro in mei op zijn kop door in de 19e etappe een weergaloze solo van 80 km uit zijn benen te schudden. De Brit trok toen ten aanval op de Colle delle Finestre, wat hem de eindzege in de Giro opleverde.

   

  "Maar ik weet niet of ik volgend seizoen weer van de partij zal zijn in de Giro", reageert Froome na de Giro-presentatie. "Ik zal dat beslissen in december, tijdens de ploegstage."

   

  "Als ik niet naar de Giro ga, moet een van ploegmaten er starten om te winnen."

  "In openingstijdrit kan je snel 30 seconden verliezen"

  Froome krijgt wel al het water in zijn mond als hij een blik werpt op het Giro-parcours. "De start zal heel explosief en interessant zijn", zegt de viervoudige Tour-winnaar. "Als je niet 100 procent bent bij de start, kan je in die openingstijdrit meteen 30 seconden verliezen."

   

  De Giro telt bijna 60 tijdritkilometers en dat kan Chris Froome enkel maar toejuichen. "Volgens mij moet een grote ronde een evenwichtig parcours hebben, met een goede verhouding tussen de tijdritten en de aankomsten bergop. De tijdrit naar San Marino bevalt me enorm."

   

  "De 16e etappe met de Gavia en de Mortirolo wordt een enorm lastige dag. Enkele jaren geleden heb ik getraind in dat gebied, ik ken de Mortirolo goed. Op zo'n klim maakt het hoofd het verschil."