• home
 • video
 • pas verschenen

  Sollied tekent bij Lokeren: "Ben nooit uit het voetbal gestapt"

  Trond Sollied heeft dinsdag bij Lokeren zijn contract tot het einde van het seizoen ondertekend. Hij volgde de training, die geleid werd door interim-coach Arnar Vidarsson, vanuit zijn auto.

  Arnar Vidarsson staat ook morgen nog op het trainingsveld en zit donderdagavond als trainer op de bank in het duel met Anderlecht, want Trond Sollied wordt pas vrijdag officieel voorgesteld. 

   

  Sollied is wel al druk in de weer met zijn huiswerk, want hij volgde de volledige training vanochtend vanuit zijn auto. Daarna stapte hij op krukken (hij is geopereerd aan zijn achillespees, red) naar het kantoor van Roger Lambrecht om zijn contract te ondertekenen.

   

  Die handtekening is vanmiddag effectief gezet. Sollied zal zondag 4 november zijn eerste wedstrijd coachen. Lokeren ontvangt 's avonds om 20u Eupen. 

  "Zelfs mijn gips zal mij niet kunnen afstoppen"

  Trond Sollied bekeek de voorbije 5 jaar het voetbal vanaf de zijlijn, maar zelf vindt hij dat geen probleem. "Mijn laatste opdracht is al van 2013, maar ik ben allerminst uit het voetbal gestapt. Ik volg het internationale en vooral het Belgische voetbal nog op de voet. Dat was bijna een dagtaak."

   

  "Maar de laatste tijd kriebelde het echt om weer op het veld te staan, met spelers aan het werk te gaan. Ik ken Lokeren natuurlijk ook, zij het wat vanop een afstand."

   

  "Vanaf vandaag ben ik mij aan het inwerken. Ik wil de spelers individueel beter leren kennen en zal uitgebreid met de staf kennismaken. Op dit moment lig ik nog in het gips, maar dat zal mij niet kunnen afstoppen. Ik wil deze traditieclub zo goed mogelijk helpen."

  VIDEO: Sollied bekijkt de training in zijn auto

  VIDEO: Sollied even later: "Heb getekend"

  Foto's van de training met Vidarsson: