• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook voetbalschandaal in Spanje: bobo opgepakt voor verduistering

  Subies en Puigdemont

  Andreu Subies, links naast Puigdemont, zit in nauwe schoentjes.

  In Spanje is er een onderzoek aan de gang naar het ziekenfonds van de voetballers en de Catalaanse federatie. Die zouden zich verrijkt hebben door geld te verduisteren.

  Agenten van de Guardia Civil hebben dinsdag een huiszoeking uitgevoerd in de burelen van de Catalaanse voetbalfederatie. Andreu Subies, ex-voorzitter van die bond en tegenwoordig vicevoorzitter van de Spaanse voetbalbond, werd gearresteerd.

   

  Ook bij het ziekenfonds van de voetballers in Spanje zijn de speurders binnengevallen. De Catalaanse federatie en dat ziekenfonds zouden constructies op poten gezet hebben waarbij geld verduisterd werd en zo in de zakken van de bobo's, onder wie Subies, beland zou zijn. Eerder werd ook Angel Maria Villar, ex-voorzitter van de Spaanse bond, opgepakt, maar hij is weer vrij op borg.

   

  De Spaanse bond laat intussen weten de acties van het gerecht maximaal te respecteren. De bond roept wel op respect te hebben voor "het vermoeden van onschuld".