• home
 • video
 • pas verschenen

  Real Madrid mist ook nog eens sterkhouders Marcelo en Varane

  Santiago Solari

  Santiago Solari: "De spelers moeten hun ware aard tonen."

  Santiago Solari heeft op zijn eerste training als interimcoach van Real Madrid Marcelo en Raphaël Varane niet zien opdraven. De twee basisspelers liggen enkele weken in de lappenmand.

  Solari: "Heb er vertrouwen in"

  Na het ontslag van Julen Lopetegui depanneert oud-speler Santiago Solari de hoofdmacht van Real Madrid. Dat wordt geen eenvoudige klus. Varane, Marcelo en Diaz hebben allemaal averij opgelopen in de dramatisch verlopen Clasico (5-1).

   

  Marcelo kampt met een kuitblessure, Varane met een spierletsel. De twee verdedigers zijn enkele weken onbeschikbaar. De blessure van Diaz (spier) is minder ernstig, de aanvaller is waarschijnlijk maar een week buiten strijd.

   

  Woensdag bekert Real Madrid tegen de derdeklasser Melilla. "De spelers moeten hun ware karakter nu laten zien", sprak Solari op zijn eerste persconferentie. "In Melilla moeten ze met moed en trots het veld opgaan en zo de situatie omkeren. Ik heb daar vertrouwen in. Het zijn strijders, die al zoveel gewonnen hebben."

  Santiago Solari en Gareth Bale

  Gareth Bale is er wel bij op de training van Santiago Solari.

  "Mag me niet vergelijken met Zidane"

  Santiago Solari treedt in de voetsporen van Zinédine Zidane. Ook hij schoof als coach op van het tweede elftal naar de eerste ploeg.

   

  "Zidane is een legende in de geschiedenis van deze club", vertelt Solari over zijn voormalige ploegmaat, "ik mag me daar niet mee vergelijken." 

   

  "Dit is voor mij een geweldige kans. Soms kunnen dingen heel snel veranderen. Het belangrijkste is als team enthousiast voor de dag te komen, elke match, elke minuut, elke actie."

   

  Real Madrid beleeft zijn zwaarste crisis in jaren met een voorlopige balans van 14 op 30 in de competitie. Het team staat momenteel pas 9e op 7 punten van leider Barcelona.

  Santiago Solari (m) en Zinédine Zidane in 2002.