• home
 • video
 • pas verschenen

  Loper Isaac Kimeli krijgt profcontract voor 2019

  " "

  Isaac Kimeli eindigde 5e op het EK op de 5.000m, maar werd gediskwalificeerd.

  Goed nieuws voor Isaac Kimeli: de 24-jarige afstandsloper gaat in 2019 als prof door het leven. Sport Vlaanderen beloont de Belgische veldloopkampioen, die op de 1.500 meter en 5.000 meter mikt.

  Vorige week kregen Bashir Abdi en Eline Berings al goed nieuws van Sport Vlaanderen. Nu heeft Sport Vlaanderen ook een profcontract veil voor Kimeli. Zowel op de 1.500 als de 5.000 meter liep hij de voorbije zomer persoonlijke records: 3'36"51 in Marseille (Fra) en 13'21"09 in Palo Alto (VS).

   

  Het hoogtepunt van Kimeli was het EK 5.000 meter in Berlijn. Bij de rechtstreekse finale streed hij lang vooraan mee, pas op het eind was het podium weg. Kimeli eindigde knap 5e, maar nadien viel de hemel op zijn hoofd: hij was bij het begin iets te snel uit zijn baan gekomen, wat hem op een diskwalificatie kwam te staan.