• home
 • video
 • pas verschenen

  "Groep van betrouwbare makelaars met kwaliteitslabel vormen"

  Didier Frenay

  Didier Frenay doet zijn voorstel in La Tribune, de Franstalige tegenhanger van Extra Time.

  Spelersmakelaars genieten momenteel niet meteen een goede reputatie. Daar wil oud-middenvelder Didier Frenay iets aan doen. De makelaar van o.a. Landry Dimata denkt aan een vereniging onder leiding van een onafhankelijke jurist.

  Een makelaar is geen tussenpersoon

  Didier Frenay was gisteravond te gast op de Franstalige openbare omroep RTBF. "Ik heb andere makelaars gevraagd om onze geschillen opzij te schuiven en ons te verenigen, onder leiding van een onafhankelijke jurist", vertelde de voormalige middenvelder in La Tribune, de tegenhanger van Extra Time. "Zo kunnen we een groep van betrouwbaremakelaars vormen en een kwaliteitslabel aan ons beroep geven."

   

  Een makelaar moet de belangen van zijn speler verdedigen, vindt Frenay. En niet als tussenpersoon optreden in de onderhandeling tussen twee clubs. "In België schakelt een club soms een makelaar in om contact op te nemen met een andere club."

   

  "Als ik een speler op het oog heb, zou ik als clubmanager de manager van de andere club bellen. Die kan dan gaan praten met de makelaar van de speler. Dan heb je geen tussenpersoon nodig", redeneert Frenay.

  8 tot 12 procent commissie

  Didier Frenay verdiende zelf veel geld aan transfers. 3 miljoen euro op de overgang van Landry Dimata van Oostende naar Wolfsburg bijvoorbeeld. Daar moeten afspraken over gemaakt worden, vindt de makelaar zelf.

   

  "In Duitsland bedraagt de commissie tussen de 8 en 12 procent", weet Frenay, "dat lijkt me schappelijk."

  Landry Dimata

  Didier Frenay heeft goed verdiend aan de transfer van Landry Dimata.