• home
 • video
 • pas verschenen

  "Trond gelooft nooit in problemen. Hij gelooft altijd in uitdagingen"

  Chris Van Puyvelde.

  Trond Sollied met zijn voormalige assistent Chris Van Puyvelde.

  Lokeren legt zijn lot in handen van Trond Sollied (59), ex-trainer van onder meer Club Brugge en AA Gent. Chris Van Puyvelde was jarenlang zijn metgezel. "Trond kan resultaten neerzetten", zegt de afscheidnemende technisch directeur van de KBVB.

  "Kijk naar zijn palmares. Dat spreekt voor zich"

  Is Trond Sollied de man die Lokeren uit het slop kan trekken? "Ik weet dat hij een goeie trainer is", zegt Chris Van Puyvelde, die jarenlang de assistent van de Noorse coach was.

   

  "Ik heb 10 jaar intens met hem samengewerkt. Maar alleen een trainer is niet voldoende. Je moet altijd een ploeg hebben en structuur. Kijk naar zijn palmares, dat spreekt voor zich. Dat zit goed, maar alles daarrond moet mee."

   

  "Ik vind Peter Maes ook een goeie trainer, dat heeft er niets mee te maken. Hij heeft in Lokeren fantastische resultaten neergezet, maar nu is het wat minder. En trainers worden afgerekend op resultaten. Het heeft te maken met een geheel. Maar Trond kan resultaten neerzetten."

  "Hij heeft genoeg tijd gehad om te observeren"

  Bij Club Brugge en AA Gent bikkelde Trond Sollied om de prijzen, bij Lokeren moet hij vechten tegen de degradatie. Hoe zal hij met dat andere verhaal omgaan?

   

  Chris Van Puyvelde: "Ik denk dat Trond nooit gelooft in problemen. Hij gelooft altijd in uitdagingen. Een van zijn oneliners is: never use energy in useless things. Daar moet je dus niet mee bezig zijn, je moet bezig zijn met je spelers en staf. Dat zal hij ook doen, maar al de rest moet volgen."

   

  "Nu is het to do or die. Als je voor de titel speelt, dan moet je ook elke week winnen. In de degradatiestrijd is dat ook zo. Dat is inherent aan het voetbal. Het is een enorme uitdaging, maar uitdagingen zijn er om aan te nemen."

   

  Sollied heeft 5 jaar niet op het veld gestaan. "Dat kwam door privéredenen. Ik vind dat totaal geen probleem. Ik zie het zelf anders, als een neutrale mogelijkheid om vanuit de situatie die telkens verandert te leren kijken. Dat heeft hij de laatste jaren gedaan. Ik denk dat hij genoeg tijd gehad heeft om te observeren."

  Een van zijn oneliners is: never use energy in useless things. Daar moet je dus niet mee bezig zijn, je moet bezig zijn met je spelers en staf. Dat zal hij ook doen, maar al de rest moet volgen.

  Chris Van Puyvelde

  Over Martinez en Real: "Niets van gehoord"

  Chris Van Puyvelde staat zelf ook voor een nieuwe uitdaging. De technisch directeur van de KBVB verlaat de voetbalbond voor een project in China. Heeft hij iets opgevangen over de geruchten dat Real Madrid met bondscoach Roberto Martinez flirt?

   

  "Vandaag was mijn laatste werkdag bij de KBVB. Ik heb er niets van gehoord. Ik denk dat Martinez me wel zou bellen mocht het zover zijn", zegt Van Puyvelde.