• home
 • video
 • pas verschenen

  Biles over Derwael: "Zij is de te kloppen gymnaste op de brug"

  " "

  Biles is in de kwalificaties overal de beste, behalve op de brug. Daar is ze 2e achter Derwael.

  Simone Biles turnt weer als vanouds, ook al nam de viervoudige olympische kampioene bijna 2 sabbatjaren. Op het WK in Doha haalde de Amerikaanse in de kwalificaties overal de eerste plaats, behalve op de brug. Daar was ene Nina Derwael sterker. Biles heeft woorden van lof voor onze landgenote.

  Biles is medailleloos op brug: "Na sabbatjaar focus op dat toestel"

  Met het Amerikaanse team en individueel stak de 1,45 meter grote Biles er met kop en schouders bovenuit bij de kwalificaties. En ook op de sprong, de vloer en de balk had ze de hoogste score. Behalve op de brug met ongelijke leggers. Daar kwam ze met haar 14.866 punten niet aan de topscore van 15.066 van Derwael.

   

  De Amerikaanse topper had voor de Sporza-camera niks dan lof voor de tweevoudige Europese kampioene. Zelf won Biles nog nooit een internationale medaille op de brug. Het is de grote leemte op haar palmares. "Het is altijd al een uitdaging geweest en ik probeer die hindernis te overwinnen. Ik probeer vertrouwen te hebben aan de brug en in mezelf te geloven."

   

  "Ik heb het gevoel dat ik altijd met wat achterstand vertrek op de brug. Na mijn sabbatjaar heb ik me geconcentreerd op dat toestel en dat heeft geholpen."

  "Nina is zo mooi om naar te kijken"

  Alleen Derwael lijkt op dit WK tussen Biles en goud te staan. Biles (21) looft onze 3 jaar jongere landgenote. "Ze is echt ongelooflijk en zo mooi om naar te kijken. We duimen allemaal voor haar."

   

  "Voor iedereen is zij de gymnaste die in de gaten moet worden gehouden bij de brug met ongelijke leggers."

  Derwael: "Hele eer om als 1e uit kwalificaties te komen"

  Coach Heuls: "Nina gaat als favoriete naar de finale"

  Klinckaert opgevist voor allroundfinale: "Een opluchting"

  Van Meensel: "Nina steekt er torenhoog bovenuit"