• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne pakt WK-punten in Mexico: "Nu genieten van laatste races"

  Stoffel Vandoorne

  Stoffel Vandoorne heeft een van zijn beste races van het seizoen achter de rug.

  In een van zijn laatste races voor McLaren heeft Stoffel Vandoorne WK-punten gepakt. De Belg finishte 8e in Mexico na een sterke race en pakte dus 4 punten. "Het was een fantastische race. Ik ben heel blij met deze punten."

  Stoffel Vandoorne mocht na een half jaar nog eens vieren. De Belg reed een sterke inhaalrace. "Na de eerste ronde reed ik in laatste positie en hadden we veel werk. Het was een sterke terugkeer. Ik deed een paar goeie inhaalmanoeuvres. Ik reed altijd op de juiste plaats op het juiste moment om aan te vallen."

   

  "Maar ik moest er ook voor zorgen dat de banden nog zouden meegaan tot de finish. Het was een cruciale beslissing. Zouden we voor 1 of 2 stops gaan? Op een bepaald moment zag het er erg netelig uit met de banden, maar we konden ze toch gebruiken tot aan de aankomst. Dat was echt een keerpunt in de race. Dit is een fantastisch resultaat voor mezelf."

   

  "Tijdens de oefensessies zag het er niet goed uit en ook in de kwalificaties haalde ik niet het beste resultaat, maar dit was een geweldige race. Ik ben heel tevreden en blij. Deze punten zijn heel belangrijk, ook voor het klassement van het team. Nu kunnen we genieten van de laatste races."

  Een gelukkige Vandoorne bedankt zijn fans voor de steun