• home
 • video
 • pas verschenen

  Pogba over 26 stappen: "Misschien moet ik mijn tactiek aanpassen"

  Pogba zet zich achter de bal voor de 1-0.

  Manchester United rekende gisteren af met Everton. Paul Pogba nam het eerste doelpunt voor zijn rekening. De Fransman miste zijn penalty, maar benutte zijn nabeurt. Na de match was zijn aanloop het mikpunt van spot. "Ik heb geluk gehad", bekende Pogba.

  Aan de pasjes van Pogba lijkt geen einde te komen

  26 pasjes

  Op het EK van 2016 kreeg Simone Zaza de lachers op zijn hand met zijn mislukte penalty, de Italiaan krijgt dit seizoen navolging van Paul Pogba. De Fransman nam dit seizoen al 5 penalty's voor zijn rekening en pakte uit met 17, 8, 18, 23 en gisteren zelfs 26 pasjes voor de trapbeweging.

   

  Gisteren werd de penalty gestopt, maar Pogba kon de rebound wel afwerken. "Ik heb geluk gehad", lachte de Fransman. "Ik probeer altijd de doelman te destabiliseren, maar misschien weten ze nu al hoe ik mijn penalty's trap. Misschien moet ik van tactiek veranderen."

  Retro: de misser van Zaza

  Mourinho: "Het is vooral belangrijk dat hij wil blijven trappen"

  José Mourinho, die een moeilijke relatie heeft met Pogba, verdedigde zijn middenvelder. "Ik houd van zijn verlangen om die penalty te trappen. Ik heb het niet voor Mickey Mouse-spelers, die bang zijn en niet willen trappen."


  "Paul wil wél strafschoppen trappen. Of hij moet veranderen? Hij kan nog verbeteren."

   

  "De keepers kennen zijn aanpak en wachten tot de laatste seconde om zijn keuze in te schatten. Daar moet hij uit leren, maar het is vooral belangrijk dat hij wil blijven trappen."